Hulpverlening bij intimiteits- en seksualiteitsproblemen
Over de auteurs

Over de auteurs

Jolanda van der Meijden

Jolanda van der Meijden
Jolanda van der Meijden

Ik ben geboren Nederlandse en opgegroeid in een warm gezin in Brabant. Na mijn middelbare schoolopleiding verder gespecialiseerd in zowel de commerciële als medische richting, met steeds als kernpunt communicatie en interactie. Later heb ik mijn diploma's HBO Counselling/psychologische hulpverlening en diverse medische en psychologische specialisaties behaald. Tot vandaag de dag specialiseer ik me verder in de vele vormen van psychologische en fysieke hulpverlening.


Al weer ruim 15 jaar ben ik werkzaam in mijn drukke praktijken, als therapeut voor individuen, stellen, gezinnen en bedrijven. Naast relatietherapie help ik mensen met verschillende problemen, waaronder seksuologische problematiek, seksueel misbruik, trauma's, problemen op hormonaal gebied, burn-out, zelfbeeld, (fysieke/mentale) pijn en de gevolgen van stress. Naast gesprekstherapie geef ik EMDR, hartcoherentietraining, hulp bij communicatieproblemen en fungeer ik als moderator bij communicatieprocessen.

 

Daarnaast ben ik praktijkdocent, supervisor, trainer psychologische cliëntcommunicatie voor HBO counselling, toegepaste psychologie, social work en curriculum- en materiaalontwikkelaar voor studenten HBO counselling voor Hogeschool NTI te Leiden en voorheen bij andere opleidingsinstituten. Ik richt me onder andere op therapeutische en empathische cliëntcommunicatie, verdiepende communicatie en specifieke communicatievormen.

Markus van Alphen

Markus van Alphen
Markus van Alphen

Ik ben geboren als Nederlander in Zuid-Afrika en heb na mijn middelbare schoolopleiding mijn diploma behaald als elektrotechnisch en elektronisch ingenieur aan de University of Cape Town. Ook heb ik twee jaar universitaire studie in Bedrijfskunde voltooid. Ik heb enkele jaren gewerkt als ingenieur en later als directeur van een raadgevend ingenieursbureau, waarna ik de overtocht naar Nederland heb gemaakt om daar als software engineer aan de slag te gaan. Uiteindelijk ben ik weer aan een studie begonnen, ditmaal om mijn diploma in de klinische psychologie te behalen aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel werk ik via een webcamomgeving (soortgelijk aan Skype) als therapeut voor individuen, stellen en gezinnen. Naast relatietherapie help ik mensen met verschillende problemen, waaronder angst, verslavingsproblematiek, boulimia, burn-out, schaamte en depressie.

 

Daarnaast ben ik (hoofd)docent, trainer, curriculum- en materiaalontwikkelaar voor studenten (toegepaste) psychologie en counselling voor Hogeschool NTI te Leiden, het NCOI te Hilversum, Hogeschool NHA te Panningen en een opleiding tot GZ-psycholoog. Als onderzoeker ben ik als promovendus verbonden aan de Open Universiteit, waar ik onderzoek verricht naar competentieonderwijs bij psychologen in opleiding. Ik richt me daar op een specifiek gebied, dat van de therapeutische relatie en empathie.

 

Als auteur is inmiddels in februari 2016 mijn derde boek bij Boom verschenen (Inleiding in de counselling - hulpverlening bij functioneringsproblemen), nadat in 2015 Psychosociale gespreksvoering – observatief luisteren in de hulpverlening en in 2014 Diagnostische vaardigheden voor psychosociale hulpverleners zijn verschenen. Alle boeken zijn toepasbaar op het gebied van counselling, ze zijn echter ook breder toepasbaar. Dit vierde boek over hulpverlening bij intimiteits- en seksualiteitsproblemen, dat ik samen met collega Jolanda van der Meijden heb geschreven, is ook breed toepasbaar, net als de vorige boeken. Daarnaast schrijf ik ook in het Engels, in 2016 is mijn boek Observational Listening – The (Missing) Link between Emotion and Communication bij AuthorHouse UK verschenen en is er in 2017 een boek verschenen waarin ik een hoofdstuk over emoties en schaamte mocht schrijven.

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.